.

Pagini

Sa facem cunostinta cu Twilight Sparkle

Serialul de desene animate My Little Pony Frienship is Magic il are ca protagonist pe Twilight Sparkle (Scanteie de Amurg), un ponei inorog care este unul din cei mai speciali si loiali ucenici ai Printesei Celestia.


Micutul nostru ponei, care reprezinta si elementul magiei, a locuit in Canterlot unde a studiat sub tutela printesei, dar ulterior s-a mutat in Ponyville unde lucreaza pe postul de bibliotecar.

Ea locuieste in biblioteca oraselului impreuna cu tanarul sau asistent Spike si au ca si animal de companie o bufnita, pe numele sau Owloysius.

Twilight Sparkle este infatisata inca din primul episod Friendship is Magic, part.1 ca fiind foarte constiincioasa si devotata studiilor, ea invatand chiar si in timpul pauzelor cand alti ponei ar prefera sa se joace si sa se relaxeze.

Refuza constant contactul cu alti ponei si invitatii la petreceri pe motiv ca soarta Equestriei nu se  bazeaza pe prietenii si ca pregatirea pentru intoarcerea lui Nightmare Moon este mult mai importanta.

Chiar si cand protectoarea ei, Printesa Celestia ii cere sa verifice decorul si aranjamentele pentru Sarbatoarea Verii (Summer Sun Celebration)si sa incerce sa isi faca prieteni ea face tot posibilul sa evite si sa se concentreze pe studii.

O fire individualista, atunci cand Nightmare Moon apare, ea le spune noilor prieteni ca vrea sa il infrunte singura. Acestia insista sa o ajute si vazand cat de preocupati sunt pentru ea, incepe sa realizeze cat de mare nevoie are de prietenii sai pentru a-l invinge pe Nightmare si de a salva Equestria de la noaptea eterna.

Dupa aceasta intamplare, Twilight isi exprima dorinta de a ramane in Ponyville alaturi de prietenii sai, iar Printesa Celestia ii da o noua sarcina: aceea de a studia “magia prieteniei” cu prietenii ei si sa ii trimita in mod regulat rapoarte despre cercetare.

Una din abilitatile lui Twilight Sparkle este aceea de a se teleporta, pe langa numeroasele si puternicile abilitati magice pe care le detine. Ea este tipul de personaj care se bazeaza mai mult pe rationament si simtul logic decat de instincte si si-a creat un obicei de a folosi termeni mult mai tehnici si avansati decat multi dintre prietenii sai.