.

Pagini

Cai celebri din jocuri celebre

wikia
Din dragostea si respectul pentru inteligentele si elegantele cabaline au fost realizate jocuri pentru computer, oferind astfel un tribut acestor animale dar si un ajutor pentru cei carora le place si isi doresc sa petreaca cat mai mult timp in compania cailor.

Desi nenumarate jocuri de acest tip au invadat internetul, sunt cateva care si-au pus cu succes amprenta de-a lungul timpului in topul celor mai indragite jocuri. Dintre acestea amintim:

Epona, calutul din Legenda lui Zelda (The legend of Zelda). 
Un personaj fictiv din specia cabalinelor, Epona apare initial ca si mijloc de transport pentru Link, protagonistul jocului. 
Numele sau este derivat din cel al zeitei celtice al cailor.

Epona apare prima data in Ocarina Timpului cand era inca un manz la Ferma Lon Lon si era tot timpul in compania unei tinere fete numita Malon.
Aceasta tanara domnisoara este cea care il invata pe Link cum sa se apropie de Epona, careia trebuie sa ii cante "Cantecul Eponei" pentru a o atrage si a o convinge sa fie docila.

Shadowmere, The Elder Scrolls. 
Astrid ii da ca recompensa lui Shadowmere "Remediul pentru nebunie", pentru completarea celei de-a zecea cereri din Fratie Intunecata. 

Calul Shadowmere ii ajuta pe Dragonborn sa escaladeze stanci abrupte si este capabil sa isi regenereze in joc foarte repede sanatatea, mai repede decat oricare alt cal.

Continuam sa facem cunostinta cu unii din cei mai celebri si indragiti cai din jocurile video. Puternici, loiali si luptatori sunt si caii prezentati mai jos, care intotdeauna ofera sprijin si companie neconditionata stapanilor sai.

Din faimoasele jocuri cu cai face parte si Agro din Shadow of the Colossus
Acesta este calul de incredere si pe care se bazeaza intotdeauna Wander, fiind totodata si principalul sau mijloc de transport. Agro este cel care se lupta cu Basaran, Dirge si Phalanx, fiind rareori pus in situatia de lupta in batalii colosale. Chiar inainte de marea lupta cu inamicul Malus, Agro cade de pe un pod dupa ce il salveaza pe stapanul si prietenul sau Wander.

Ruin din Darksiders, un armasar puternic si impunator. 
Imediat dupa ce stapanul sau, War este incarcerat, Ruin este rapit de demoni si obligat sa il slujeasca pe conducatorul demonilor, insa este apoi eliberat chiar de War care reuseste sa isi invinga inamicul.

Armasarul Invincible din World of Warcraft. Invincible a fost armasarul schelet al lui Arthas Menethil, atat in viata cat si dupa moarte. 
Povestea lui incepe in iarna anului Stormwind (furtuna de vant), cand la nasterea sa a fost prezent Printul Arthas, atunci in varsta de noua ani. 

Calutul era special, diferit de alti cai din zona, datorita parului alb. Zece ani mai tarziu, din cauza gerului naprasnic Invincible s-a imbolnavit, iar stapanul sau a decis sa il omoare pentru a-i curma suferinta.
 
Moartea iubitului sau armasar l-a indemnat pe Arthas sa devina un cavaler al mortii, iar dupa ce si-a ucis tatal acesta a fugit direct in Balnir unde Invincible era ingropat. Apeland la puterea lui Frostmourne, cavalerul l-a inviat pe Invincible si l-a transformat intr-un armasar strigoi care isi merita pe deplin numele.