.

Pagini

Despre Hannah Montana

Hannah Montana este un serial de televiziune american, care a debutat pe 24 martie 2006, pe canalul TV Disney Channel.

Celebrul serial american o are ca protagonista principala pe Miley Stewart, adolescenta interpretata de cantareata si actrita Miley Cyrus
Aceasta are o viata dubla, ziua fiind o liceeanca obisnuita, care noaptea devine star in toata regula. 

Numele ei de scena este Hannah Montana si ii place sa cante, sa fie admirata la ceas de noapte cand isi schimba radical identitatea. Aceasta fata cuminte, asa cum o cunosc parintii si prietenii se dezlantuie pe scena sub privirile publicului incantat de talentul ei artistic.

Serialul TV a fost nominalizat la premiul Primetime Emmy, la sectiunea cel mai bun program pentru copii in perioada 2007-2010. 
Hannah Montana a fost lansat la teatru pe 10 aprilie 2009. Al doilea sezon de Hannah Montana a fost difuzat pe Disney Channel din 23 aprilie 2007 - 12 octombrie 2008. La romani a rulat primul episod incepand cu 3 iulie 2008 pe canalul TVR1. 


Din 15 august 2008 ruleaza pe Jetix (actualul Disney Channel) si varianta dublata in limba romana.
Al treilea  sezon al seriei Hannah Montana a avut premiera pe 2 noiembrie 2008 si s-a incheiat pe 14 martie 2010.

Spectacolul a fost reinnoit pentru al patrulea si ultimul sezon, care a inceput pe 18 ianuarie 2010 pentru ca la  14 mai 2010 sa se incheie oficial filmarile.


Acest ultim sezon  a avut premiera pe 11 iulie 2010 devenind un sitcom pe Disney Channel a carui transformare a inceput  de la definitia standard si a aevoluat la cel mai inalt nivel. 
Ultima serie a fost promovata sub numele de Hannah Montana Forever, iar seria finala a fost difuzata pe 16 ianuarie 2011.



Filmul Hannah Montana este o adaptare a muzicalului american cu acelasi nume si a fost filmat atat in Columbia, statul Tennessee, cat si in Los Angeles, California. Dupa incheierea filmarilor filmul a fost difuzat in SUA si Canada. Inca din 2006, Disney si-a facut cunoscuta intentia de a lansa atat seria de filme Hannah Montana, cat si imbracaminte, jucarii, jocuri si papusi care o intruchipeaza pe protagonsita filmului, Miley Stewart. 

Acetea canta si alaturi de personajele Olly, Lily si Jake Ryan, aceste papusi au devenit cele mai populare jucarii de Craciun in iarna lui 2007.

In film personajele principale sunt: 
- Miley Stewart/Hannah Montana
- Lilly Truscott/Lola Luftnagle
- Robby Ray Stewart
- Oliver Oken/Mike Standley III 
- Jackson Stewart
- Rico (personaj secundar în sezonul 1) 

De asemenea au aparut si carti cu Hannah Montana intitulate:  
- Pe furis 
- Jurnalul tau 
- Jurnal de scoala
- Magia iubirii
- Dulce razbunare 

Serialul de televiziune a avut o audienta globala de 200 milioane de telespectatori in 2008, potrivit Daily Dispatch.

Daca spectatorii lui Miley ar fi reprezentat o singura tara de pe Glob, ar fi insemnat sa depaseasca ca numar de telespectatori populatia Braziliei.

Melodia interpretata de Hannah Montana in film este piesa "The Best of Both Worlds" scrisa de  Matthew Gerrard si Robbie Nevil. Aceasta a fost produsa de  Gerrard si interpretata de solista Miley Cyrus (in rolul Hannah Montana).  

Versiunea completa a piesei lunga de 2 min si 54 sec a fost inclusa pe coloana sonora a show-ului tv lansat in octombrie 2006.

Productia televizata inca mai este difuzata pe micile ecrane, asa ca Disney Channel va ofera ocazia sa urmariti Hannah Montana Forever.