.

Pagini

Mahjong Solitaire

Mahjong Solitaire, cunoscut sub numele de Shanghai Solitaire este un joc de strategie popular pretutindeni in lume, dar mai ales in Asia unde a si aparut. Acest joc se bazeaza pe indemanare, dar si noroc. Mahjong Solitaire este in esenta un joc de potrivire, care utilizeaza multe dintre regulile jocului de carti Solitaire. Ca sa achizitionezi o tabla de joc Mahjong Solitaire in forma sa clasica este o misiune dificila si costisitoare. De aceea versiunile online ale jocului sunt recomandate pentru pasionatii de Mahjong Solitaire. Acestea sunt disponibile gratuit sau pot fi usor achizitionate la preturi mici de pe Internet.

Reguli si strategii de joc
Un jucator abil foloseste un set de piese Mahjong disponibil in diferite combinatii (de exemplu scara piramidala) pana elimina de pe tabla cat mai multe perechi. 
Mahjong Solitaire este un joc provocator deoarece combina elemente din clasicul Mahjong cu elemente din Solitaire intr-un singur joc. Ideea centrala consta in a selecta de pe tabla perechi de simboluri identice. Dificultatea consta in faptul ca piesele nu sunt vizibile in totalitate, de aceea alegerea combinatiilor poate fi una gresita.

Pont
Pentru a lua o decizie, cantareste cu atentie toate posibilitatile si incearca sa descoperi cat mai multe piese, inainte de a le elimina pe cele aflate pe ultima pozitie.

Cum se joaca Mahjong Solitaire? 
Mahjong Solitaire este un joc de potrivire in care se folosesc 144 de piese aranjate in structuri speciale, cu fata in sus. Daca jucatorul muta pe tabla de joc piesele la stanga sau la dreapta fara a perturba pozitia celorlalte placi, se considera ca le expune.
Perechile de piese identice sunt eliminate din jocul Mahjong Solitaire treptat. 
Jocul se termina cand fie tabla ramane goala, fie piesele expuse nu mai pot fi combinate in perechi.
Obiectivul jocului este eliminarea perechilor identice de pe tabla in cel mai scurt timp posibil. Cu cat combinatiile sunt mai multe, cu atat punctajul final creste.
Jucatorii pot elimina doar acele piese care au cel putin o parte libera, fara ca pe partea de sus sa fie plasate alte placi.

In mediul virtual cu un simplu click se elimina piesele in perechi una cate una. Butonul de remaniere poate fi utilizat atunci cand nu mai exista pe tabla de joc alte mutari disponibile. Este permis un maxim de 5 remanieri de cadre pe joc.

Un jucator poate elimina numai o pereche de carti care simbolizeaza acelasi lucru (caractere, bambus, dragoni, anotimpuri, flori, vant, flori, cercuri). Toate acestea sunt simboluri specifice zonei Asiei, iar dragonul este cel mai respectat dintre ele pe teritoriul Chinei.

Intr-un joc de Mahjong Solitaire exista 72 de perechi posibile. Din moment ce ati reusit sa combinati toate perechile de pe tabla de joc intr-un timp cat mai scurt, va puteti considera castigatori!

Daca sunteti totusi la inceput de drum, incercati cele mai usoare versiuni ale jocului Mahjong Solitaire deoarece un jucator nu devine lider decat exersand. Incercati acum unele din cele mai tari jocuri pentru cei mici.